قیمت طلا با توجه به برخی عوامل از جمله رکوردشکنی اونس جهانی و همچنین ایجاد هیجان در بازار ارز با نوسانات افزایشی همراه شد.
محمد کشتی آرای، کارشناس ارشد بازار طلا و سکه در گفتگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به رکوردشکنی اونس جهانی و افزایش ۴۰ درصدی اونس در یکسال اخیر گفت: ما در حالی شاهد این میزان افزایش قیمت هستیم که پیش از این مجموع کل افزایش قیمت در چهار سال گذشته، چنین رقمی را ثبت کرده بود. بی تردید تنشهای منطقه و ریسکهای سیاسی را هم باید به آن اضافه کرد.
وی تاثیر ریسکهای سیاسی را بیشتر متوجه نوسانات در بازار ارز خواند و گفت: آنچه که بیش از هر چیز از تنشهای سیاسی و امنیتی منطقهای تاثیر میگیرد، قیمت ارز است. در واقع قیمت طلا همواره تحت تاثیر دو عامل بوده که اولین عامل، بالا رفتن قیمت ارز است و دیگری افزایش قیمت اونس جهانی که ما هم اکنون شاهد هر دو اتفاق هستیم. بدیهی است همین عوامل باعث نوسان افزایشی شدید در قیمت سکه و طلا شده است.
این کارشناس ارشد بازار طلا و سکه افزود: البته قیمت اونس طلا نیز تحت تاثیر تنشهای منطقه و همچنین شرایط داخلی امریکا از جمله نرخ بهره و انتخابات این کشور است. هرچند که این مسائل در وهله نخست روی قیمت ارز تاثیرگذار است و سپس در بازار طلا نیز تاثیر میگذارد.
کشتی آرای علاوه بر دو عامل قبلی به عامل افزایش تقاضا در بازار نیز اشاره کرد و گفت: افزایش تقاضا نیز عامل سوم گرانی سکه و طلاست؛ چراکه این موضوع به هیجانات کاذب بازار دامن میزند و تقاضای احساسی مردم برای خرید طلا و سکه و ارز را بهوجود میآورد. از سوی دیگر ما قبلا تنها شاهد حباب در قیمت سکه بودیم و هم اکنون نیز با بیش از ۸ میلیون تومان شاهد بالاترین رکورد آن هستیم، اما به تازگی این حباب به قیمت طلا هم سرایت کرده و باعث افزایش قیمت طلا هم شده است. این در حالیست که بانک مرکزی مدتهاست بهطور مکرر و زمانبندی شده در حال حراج سکه و شمش طلاست.
وی در پایان تاکید کرد: به طور قطع با تثبیت اوضاع و فروکش کردن تنشهای منطقهای، قیمتها نیز کاهشی میشود؛ چرا که در آن زمان شاهد افزایش عرضه و کاهش تقاضا در بازار خواهیم بود.